logotyp för FoU i Sverige
Datorprogram / IT-verktyg

Datorprogram / IT-verktyg

Det finns mängder med intressanta dataprogram som hjälper dig som forskare, påfallande många av dem är dessutom gratis. Var och en kan här på ett strukturerat sätt kan beskriva de IT-verktyg de känner till, eller kanske till och med har konstruerat. Vi presenterar dem sedan översiktligt (presentationen kommer att förbättras allteftersom fler datorprogram läggs till.

information OBS! Om du är anställd ta först kontakt med er IT-organisation
Här kan du hitta tips på program som du kan installera på din privata hemdator. OBS! Innan du installerar något på din arbetsdator måste du först höra med er IT-organisation vilka program som får installeras. Om de godkänner ett program kanske det enbart ska installeras på din arbetsdator eller kanske det är så användbart att det kan rullas ut automatiskt av er IT-avdelning till fler än bara du själv. För alltså en dialog med er IT-organisation kring detta.
information OBS! Gratisprogram kanske inte är gratis för organisationer-företag
En del program kostar pengar, medan andra kan vara gratis. Tänk på att program som är gratis för privatpersoner kanske inte alls är gratis om man installerar det på arbetsdatorn på jobbet. IT-organisationen som er organisation använder är i regel bra på att ta reda på sådant. För alltså en dialog med er IT-organisation kring detta.

Lägg till datorprogram

Du kan här informera om ett datorprogram. (klicka på länken)

Sök beskrivna datorprogram


Just nu finns det inga IT-verktyg som uppfyller ditt sökvillkor
logo researchweb.org
FoU i Sverige

Datorprogram / IT-verktyg, from FoU i Sverige
http://www.researchweb.org/is/sverige/document/36271